← Tilbage til menu
Import af elbil, sådan importerer du en elbil fra Tyskland.

AfgiftsvurderingImport af elbil →

Jeg vil gerne have danske nummerplader på en elbil fra udlandet.

volvo

AfgiftsvurderingImport af bil eller MC →

Jeg vil gerne have danske nummerplader på en bil eller motorcykel fra udlandet.

Hjælp til køb af elbil i udlandet

ServiceHjælp til køb →

Jeg vil gerne have hjælp til at finde og købe en elbil i udlandet, samt få den bragt til Danmark.

Import af bil eller MC

ServiceHjemtransport →

Jeg vil gerne have transporteret min bil fra Tyskland, Sverige, Holland eller Belgien.

Andre afgiftsvurderinger

← Tilbage til menu
← Tilbage til menu

Udvalgte artikler

michael-fousert-O63S96_qn8c-unsplash

Hvad er afgiften på en elbil fra Tyskland?

Går du med tanker om at importere en elbil, men er i tvivl om hvad afgiften er på din drømmebil? Vi kan hjælpe dig rigtig godt på vej med at finde svaret.

Import af bil eller MC

Guide til køb og import af bil fra Tyskland og EU

Vi har samlet erfaringer fra vores medarbejdere, partnere samt kunder. Det er blevet til denne guide, til dig som selv vil købe og hente en bil i Tyskland.

tesla-4730660_1280

Sådan importerer du en elbil fra Tyskland i 5 nemme trin

Vi giver dig her en gennemgang af, hvordan du importerer en bil fra Tyskland i fem nemme trin.

billede

Plug-in hybrid biler og CO2-udledning

Den nye registreringsafgift i Danmark fra 2021 er baseret på bilens CO2-udledning. Hvad betyder det for dig? Læs mere her.

← Tilbage til menu
← Tilbage til menu
quickimport

Om os →

Læs mere om QuickImport og hvad det er vi kan gøre for dig.

synshaller

Synshaller →

Her kan du finde alle vores partner synshaller.

kontakt-os

Kontakt os →

Har du brug for hjælp? Så hjælper vi gerne.

← Tilbage til menu

Hvad er flexleasing

leasing-blog

Hvad er flexleasing

Flexleasing adskiller sig fra privat-leasing, som typisk udbydes hos mærke-forhandlere eller større firmaer, der som oftest leaser nye biler ud til en lav månedlig ydelse og en symbolsk 1. gangsydelse. I privatleasing afleverer man som regel bilen retur til forhandler efter endt leasing.

Klik her og få et tilbud på flexleasing

Flexleasing er til dig, der har overskud i økonomien og gerne vil have en veludstyret større brugt bil, som har haft en høj nypris og stadig en relativ høj handelspris.

Om du skal have bilen i ét år eller flere betyder ikke det store i flexleasing. Normalt løber en flexleasing-kontrakt fra 6 til 36 måneder.

En af de store forskelle mellem flexleasing og privatleasing er, at udvalget af biler er langt større, hvorimod privatleasing ofte er begrænset af lagervarer eller helt bestemte modeller med bestemt udstyr. Ved privatleasing er du også underlagt et bestemt km-tal pr. år og du hæfter for at bilen ikke får skader og eller er beskidt ved aflevering. Din flexleasing bil bestemmer du helt selv over i perioden. Når din flexleasing periode udløber, skal du nemlig indfri restværdien af bilen samt anvise en køber til bilen. Disse to elementer i flexleasing er der flere måder at gøre på. Det har vi nogle eksempler på under punktet ”Når din leasing ophører”.

Din økonomi:

Du skal gerne kunne overskue din økonomi ét eller flere år frem i tiden. Det skal du kunne fordi, du skal kunne indestå for en restværdi af bilen efter endt leasing (se eksempler).

Fordelen i flexleasing er økonomien. I langt de fleste tilfælde kan du være billigere kørende i den perfekte bil for dig, end bankernes finansiering. Det er nemlig kun bilens pris uden afgift, der finansieres, og ikke en bil med fuld dansk afgift. Den økonomiske risiko for leasingselskabet og for dig er langt lavere, da leasingselskabet ikke betaler fuld registreringsafgift til SKAT, men derimod en periodisk afgift for at have danske nummerplader på bilen i et givet antal måneder. Samtidig er 1. gangsydelsen maks. 35% af bilens pris uden afgift. Man kan derfor relativt billigt komme ud at køre.

Når din leasing ophører:

Der er flere muligheder her. Men uanset hvad, så skal restværdien af bilen betales til leasingfirmaet, medmindre kontrakten forlænges yderligere.

Restværdien er bilens beregnede pris uden afgift efter endt leasing. Den skal betales til leasingfirmaet uanset om bilen har den forventede restværdi eller ej. Derfor anbefaler vi dels, at man skal kunne overskue sin økonomi et år ud i fremtiden. Derudover skal man kunne sælge sin bil efter endt leasing.

Der er som regel ikke nogen krav fra leasingfirmaet om bilens stand. Det eneste, de interesserer sig for, er restværdien. Derfor er buler og skrammer ikke noget, du får en ekstra regning for. Du kan blot risikere at få en lavere pris for bilen efter endt leasing.

Du kan dog sagtens sælge bilen til en højere pris end restværdien og dermed beholde ”overskuddet” selv. Dermed har du haft en glimrende flexleasing periode.

Skulle bilen mod forventning ikke kunne indbringe hele restværdien, så skal du selv have ekstra penge op af lommen og din flexleasing bliver dermed lidt dyrere end beregnet.

Hvem kan jeg sælge bilen til?

I princippet kan du sælge den til alle med et CVR nummer. Undtagen dig selv. Det er lovmæssigt bestemt, at man ikke kan købe sin leasingbil efter endt leasing.

Som tidligere beskrevet, kan man i langt de fleste tilfælde forlænge sin kontrakt eller indgå en ny på samme bil, hvis man er blevet glad for den eller stadig har behov for den. I de fleste tilfælde kan det ofte betale sig at indgå en ny kontrakt, hvis man vil beholde bilen, da bilens værdi er blevet nedskrevet (se eksempler på økonomien).

Det hedder sig i lovteksten og dermed i leasingkontrakterne, at man skal kunne anvise en 3. partskøber efter endt leasing. De fleste leasingselskaber kræver, at der er tale om en køber med CVR-nummer, altså en virksomhed. Dette skyldes, at leasingselskabet vil skulle indestå for reklamationsret, hvis de solgte bilen til en privatperson efter endt leasing.

Du kan sælge bilen på en bilauktion, til en forhandler, et værksted eller til en anden virksomhed.

Du kan vælge at sælge bilen uden afgift, og dermed kan du ramme meget bredt, da der er mulighed for andre for, at indgå en leasing aftale på din brugte bil.

Du kan også sælge den med et afgiftsbevis fra QuickImport, så en evt. køber kan se præcis hvad bilen koster på danske plader med fuld afgift.

Alternativt er det muligt at sælge den i udlandet og slippe for bøvlet med eksport og tab af registreringsafgift til staten.

Hvilke biltyper egner sig til flexleasing?

Som tidligere nævnt kan alle biler flex-leases. Det er dog ikke alle, hvor det giver økonomisk mening, da andre alternativer kan være bedre.

Det drejer sig om dit sigt og din indgang til flexleasing. I flexleasing er der en langt lavere kapitalbinding end ved betaling af fuld registreringsafgift, og den økonomiske risiko er dermed også lavere. Vi har opstillet et par konkrete eksempler her.

Som udgangspunkt anbefales det, at det er relativt dyrere biler med en høj afgift, der flex-leases. Disse biler vil have et højt værditab med fuld afgift og det vil være svært at sælge den uden at skulle lide et stort tab, hvis man gerne vil af med bilen 1-3 år efter at man har købt den og betalt den fulde registreringsafgift. Hvis den samme bil flex-leases, kan det være, at du kan sælge den uden andet tab end den afskrivning, der betales løbende.

Kan en motorcykel flex-leases?

JA! En motorcykel er faktisk et rigtig godt flexleasing køretøj, da det i langt de flestes tilfælde kun benyttes i sommer-halvåret og derefter sættes i garage eller forsøges solgt (se også autocamper)

Derved kan man nøjes med at betale leasingydelse i de måneder, hvor solen skinner, og man slipper for at lide værditabet i vintermånederne.

Man kan dermed flex-lease en motorcykel, der er lagt over den værdi man ellers ville have råd til at købe med fuld afgift i Danmark. Udvalget i Tyskland indenfor motorcykler under afgift er enormt, og priserne er gode.

Der er derfor nemt at finde den perfekte motorcykel og anvende den i de måneder, man synes er gode, og derefter indstille eller opsige leasingkontrakten.

Året efter kan man så vælge om man skal have en ”ny” motorcykel at køre på, eller om det skal være den samme fra sidste år.

Kan varevogne flex-leases?

Ja, men vær opmærksom på at varevogne i Danmark er nogle af de billigste i EU, og dermed kan det økonomisk ikke betale sig, da afgift på varevogne i Danmark ikke udgør en høj sats. Samtidig er der meget store leasingrabatter på fabriksnye danske varebiler, og det er derfor bedst at indgå en leasingaftale med en mærkeforhandler, hvis du vil lease en varebil.

Kan en Autocamper flex-leases?

Ja, i høj grad.

Her vil der helt klart være en stor økonomisk fordel, da en autocamper som oftest har en høj pris uden afgift, og man oftest kun benytter den i sommer-halvåret. Netop derfor kan flexleasing være en god ide, da det ikke altid er lige sjovt at skulle betale vægtafgift og forsikring af en bil et helt år ad gangen.

Når leasing perioden udløber og næste forår står for døren, kan man starte en ny kontrakt til en ofte en lavere værdi, og dermed være lidt billigere kørende.

Det med småt:

Reklamationsret på bilen

Der er ingen reklamationsret på din brugte flexleasing bil i udgangspunktet.

Hvis din leasing foregår direkte hos en forhandler kan der være reklamationsret, men hvis forhandlere blot formidler en leasing kontrakt, så er der ingen reklamationsret på bilen, da det er et leasingfirma som blot finansierer en bil uden afgift. Leasing firmaer er ikke underlagt samme reklamationsret som en autoforhandler.

Nogle firmaer tilbyder vedligeholdes- og nedbrudsforsikring i leasing perioden og andre ingenting. Dette afspejles som oftest også i den mdr. ydelse eller 1. gangsydelsen. Vær også opmærksom på hvad vedligeholdelse og nedbrudsforsikring indeholder.

Hjemhentning.

Mange flexleasing firmaer tilbyder hjemhentning og levering af din drømmebil.

Gebyrer

Der er mange gebyrer at holde styr på i flexleasing. Her er de mest udbredte:

1. gangsydelse eller ekstraordinær leasing ydelse.

Dette beløb er et éngangsbeløb der skal betales når leasing perioden starter, og er ikke noget man får igen.

Depositum.

Ved dyrere biler kan leasing firmaet forebeholde sig ret til et depositum. Dette bruges som oftest i de sager, hvor man har mulighed for at levere bilen tilbage efter endt leasing, eksempelvis til en forhandler.

Klik her og få et tilbud på flexleasing

Flere blogposter